Header
 
Korai magömlés

MSZMT levél

MSZMT

Nyilvánvalóan szükség van a korai magömléssel kapcsolatos tudatosság növelésére, ugyanis sok érintett férfi és pár van, akik csendben szenvednek.

Ennek a nyilvánvaló és egyszerű ténynek a következményeként született meg a „Tiéd a kontroll” ötlete.

A korai magömlés a 60 év alatti férfiak leggyakoribb szexuális zavara: minden ötödik férfi (a DSM-IV [Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders - a mentális betegségek statisztikai és diagnosztikai kézikönyve] meghatározása szerint) számol be korai magömlésről, mégis ez a legkevésbé felismert és kezelt férfi szexuális zavar.

Férfiak és szexuális partnereik milliói szembesülnek ezzel a problémával, és mindazzal a frusztrációval, amit a szexuális életükben és a párkapcsolatukban okoz. Gyakran szégyellik, zavarban vannak, vagy feszültek amiatt, hogy kiszolgáltatottnak érzik magukat ebben a helyzetben, és nem tudják, hogyan kezeljék. Ezért ahelyett, hogy aktívan keresnék a szakmai, orvosi segítséget, nem mennek el szakemberhez, hanem úgy tesznek, mintha nem is létezne a probléma, vagy szex-shopokban kérnek szakszerűtlen segítséget.

Ha valaki nincs tisztában azzal, hogy a korai magömlés egy egészségügyi probléma, és léteznek rá megfelelő megoldások, akkor nagyon valószínűtlen, hogy orvosi segítséget fog kérni. Emiatt a korai magömlésben szenvedő férfiak nem élnek a lehetőséggel, hogy javítsanak szexuális életük minőségén, és hogy elérjék azt az egészséges és elégedettséget okozó kapcsolatot, amit megérdemelnének.

Ma már sokkal többet tudunk a korai magömlésről, mint tíz évvel ezelőtt. Ráadásul megvannak a megfelelő eszközeink és megoldásaink, melyekkel jelentősen javítható a korai magömlés által érintett párok szexuális élete. Ma már sok orvos – bár még nem mindenki – sokkal jobban ismeri a korai magömlésben szenvedő betegek igényeit. Többet tudunk a nehézségeikről, és érzékenyebbek vagyunk az igényeikre. Ezenkívül abban az előnyös helyzetben vagyunk, hogy személyre szabott segítséget kínálhatunk nekik.

Még mindig égető szükség van a figyelem felkeltésére azzal kapcsolatban, hogy milyen hatással van a korai magömlés a betegek és a párok kapcsolatára és életminőségére. Reprezentatív tanulmányok kimutatták, hogy a korai magömlésben szenvedő férfiaknak mindössze 9%-a kér orvosi segítséget. Ezek az elszomorító adatok azt mutatják, hogy még mindig túl sok férfi és pár van meggyőződve arról, hogy a korai magömlés nem egészségügyi probléma, vagy nem tudnak arról, hogy léteznek rá megfelelő kezelési lehetőségek.

Nekünk, orvosoknak és az egész társadalomnak a feladata, hogy minden szempontból bátorítsuk őket arra, hogy forduljanak szakemberhez.

Pontosan ezt kívánja tenni a „Tiéd a kontroll” azáltal, hogy ezeket az egyszerű, de kulcsfontosságú üzeneteket hirdeti a lehető legtöbb férfinak és párnak, akiket érint a korai magömlés:

  • Ne szégyellje, nincs egyedül, a korai magömlés minden ötödik férfit érint.
  • Ne hagyja figyelmen kívül, és ne tagadja a problémát, hanem cselekedjen! Ön és partnere jobb szexuális életet érdemelnek, mivel a korai magömlés sikeresen kezelhető.
  • Ne legyen zavarban, ha az orvosával beszél a problémájáról: ez egy egészségügyi probléma, amivel foglalkozni kell, ha Ön (vagy partnere) szenved tőle. Léteznek rá kezelési lehetőségek, amelyek segítségével életminősége és szexuális kapcsolata ténylegesen javítható.
Untitled Document
Untitled Document
Footer