Header
 
Untitled Document

Csikló által kiváltott és hüvelyi orgazmus (a korai magömlés hatásai)

Ha nem létezne hüvelyi orgazmus (amint azt néhány szkeptikus állítja), a korai magömlés nem jelentene problémát. De igenis létezik. Igazság szerint, míg a férfiak csak egy fő „kapuval” rendelkeznek az élvezet eléréséhez, a nőknek legalább kettő van: a hüvely és a csikló. A nők aszerint, hogy milyen szexuális tapasztalataik vannak, valamint számos tudományos vizsgálat szerint is, a csikló, a hüvely vagy a kettő együttes ingerlésével is elérhetik az orgazmust. Továbbá vannak, akik azt állítják, hogy létezik egy harmadik orgazmus-típus is, amelyet a méhnyak ingerlésével lehet kiváltani, de ennek megtapasztalására nagyon kevés nő képes.

Mik a kétségbevonhatatlan különbségek e két orgazmus-típus között? A leggyakrabban átélt orgazmus-típus a csikló által kiváltott orgazmus, amelyet valószínűleg minden nő képes elérni. A csikló elérhető helyen van, könnyen és gyorsan ingerelhető, az orgazmus elérésekor a testet elönti egy forró, felvillanyozó érzés. Néhány nőnek azonban érzékenyebb a csiklója másokénál, és ők az ingerlést nem élvezetként, hanem irritáló, kellemetlen hatásként élik meg. Ezzel ellentétben a hüvelyi orgazmust, amely a közösülés alatti behatoláshoz kapcsolódik, csak a nők 20-30%-a tapasztalja meg. Az elülső hüvelyfalon elhelyezkedő, sokat vitatott G-pontnak nevezett helyre kifejtett nyomás és dörzsölés intenzívebb orgazmust okoz, amelyet mély, lüktető érzés kísér.

A hüvelyi orgazmus külön erogén zónából ered, tehát nem egyszerűen a csiklónak a hüvely felé történő meghosszabbítását jelenti. Klinikai vizsgálatok is alátámasztják, hogy a hüvelyi és a csikló által kiváltott orgazmus különböző területről ered. Önkielégítés közben végzett mágneses rezonancia-vizsgálattal (MRI) kimutatták, hogy a női agy más-más érzékelő területei aktiválódnak attól függően, hogy az orgazmus csikló, hüvelyi vagy méhnyaki eredetű.

Untitled Document
Hivatkozás

1 Bolin A, Whelehan P. Human Sexuality: Biological, Psychological, and Cultural

   Perspectives. Taylor & Francis 2009.

2 Mah K, Binik YM. J Sex Res. 2002;39(2):104-13.

3 Flaherty JA, Davis JM, Janicak PG (Psychiatry: Diagnosis & therapy. A Lange

   clinical manual. Appleton & Lange (Original from Northwestern University) 1993.

4 Jannini EA, Rubio-Casillas A, Whipple B, Buisson O, Komisaruk BR, Brody S. J Sex Med.

   2012 Apr;9(4):956-65.

Untitled Document
Footer