Header
 
Untitled Document

A „mesterséges férfi” használata

A jó szexuális egészség komplex kapcsolat eredménye, amely társadalmi, párkapcsolati, pszichés, sőt egészségügyi vonatkozásokra is kiterjed. Egy orvos vagy szexuálterapeuta által ellenőrzött környezetben pedig még a szexuális játékok használata is elősegítheti a pár jó közérzetét és szexuális harmóniáját. Egy 12 000 férfit és nőt bevonó, világszerte 27 országra kiterjedő vizsgálat megállapította, hogy a pároknak kicsivel több mint a fele nem elégedett a szexuális életével. A férfiak a merevedést szerették volna fokozni, a nők pedig az orgazmus elérésének gyakoriságát a közösülések során. Nos, hogyan lehetne elérni ezeket a javulásokat? Néhány tudományos vizsgálat azt állítja, hogy a gyógyszeres kezelésen és a pszichológiai támogatáson kívül a szexuális játékok is javíthatják a szerelem kémiáját, mindaddig, amíg ezeket a partner segítése érdekében használják, nem pedig a helyettesítésére.

Egy több mint 2000, 18 és 60 év közötti amerikai nőt bevonó internetes felmérés kimutatta, hogy 52,5%-uk legalább egyszer életében használt már vibrátort. Vajon milyen előnyöket nyújthat ennek az eszköznek a használata? Nos, az ember jobban megismeri a saját testét, és hogy mi az, amit kedvel, így az élvezet gyorsabban elérhető lesz. Nő az önbizalom, és a partnerrel történő közösülés során javul a teljesítmény. Például azok a nők, akik szex közben szoronganak, gyakrabban képesek elérni a hüvelyi orgazmust vibrátor segítségével.

A szexuális zavarok kezelésében férfi szexuális segédeszközöket is használnak: ezek a merevedést könnyítik és fokozzák (ilyenek például a péniszpumpák, péniszpántok, nedvesítők és/vagy síkosítók). Ha a pár szemszögéből nézzük, a férfi számára is előnyös a vibrátor használata. Mintegy 1000, 18 és 60 év közötti férfinak kevesebb mint a fele (44,8%-a) használt már vibrátort valamikor az életében. Ők jobban odafigyeltek a nemi szerveik egészségére, és képesek voltak fokozni a merevedést, az orgazmust és a nemi vágyukat.

Untitled Document
Hivatkozás

1 Mulhall J, King R, Glina S, and Hvidsten K. J Sex Med 2008;5:788–795.

2 Jannini EA, Limoncin E, Ciocca G et al. J Sex Med 2012;9:2994–3001.

Untitled Document
Footer