Header
 
Nők és partnerek

Tudományos Tanácsadó Testület

Prof. Jacques Buvat

Prof. Jacques Buvat

A Nemi szervi és Pszichoszomatikus Betegségek Kezelésének Kutatóközpontjának (Centre d’Etude et de Traitement de la Pathologie de l’Appareil Reproducteur et de la Psychosomatique, CETPARP, Lille, Franciaország) igazgatója. Szexuális működési zavarokkal kapcsolatos kutatásokat felügyelt és vezetett a merevedési zavar, az andrológia, a meddőség és a mesterséges megtermékenyítés terén. Több mint 200 cikke jelent meg szakértői bírálattal készült folyóiratokban, emellett könyvfejezeteket is írt.

Dr. Ian Eardley

Dr. Ian Eardley

A leedsi (Egyesült Királyság) St James’s Hospital és Spire Leeds Hospital urológus szakorvosa. Dr. Eardley hét urológiai tankönyv szerzője vagy társszerzője. Kutatásokat végzett a penectomia (hímvessző műtéti eltávolítása) utáni életminőséggel, a húgyúti fertőzésekkel és a szexuális működési zavarokkal kapcsolatban. Tagja a következő tudományos szervezeteknek: Brit Urológiai Sebészeti Szövetség (British Association Urological Surgeons, BAUS), Nemzetközi Kontinencia Társaság (International Continence Society, ICS), Európai Szexuális Medicina Társaság (European Society of Sexual Medicine, ESSM). A Szexuális Medicina Multidiszciplináris Vegyesbizottságának (Multidisciplinary Joint Committee on Sexual Medicine, MJCSM) elnöke.

Prof. Dimitrios Hatzichristou

Prof. Dimitrios Hatzichristou

A görögországi Thessalonikiben található Arisztotelész Egyetem urológiaprofesszora, az urológiai betegségek kutatócsoportjának vezetője. 1995-ben Dr. Hatzichristou szervezte meg és elnökölte az Európai Szexuális Medicina Társaság (European Society for Sexual Medicine, ESSM) alapító ülését, amelynek főtitkára, választott elnöke és elnöke volt a következő években. Szintén elnöki pozíciót töltött be az Európai Szexuális Zavarok Szövetségében (European Sexual Dysfunction Alliance, ESDA), mely az európai betegek tudatosságának növelésére létrejött nonprofit szervezet. Az Európai Urológiai Iskola (European School of Urology, ESU) tantestületi tagja, az Andrológiai Urológia Európai Társaság (European Society of Andrological Urology, ESAU) alapító tagja, a Nemzetközi Szexuális Medicina Társaság (International Society for Sexual Medicine, ISSM) végrehajtó bizottságának tagja, valamint az Európai Urológus Társaság (EAU) merevedési zavarokra vonatkozó irányelveket kidolgozó bizottságának tagja. 2004 óta a Nemzetközi Szexuális Medicina Konzultációs Társaság „Diagnosztikai Módszerek és Mérőskálák a Szexuális Medicinában” bizottságának társelnöke. 20 könyvfejezetet írt nemzetközi könyvekbe, emellett 104 áttekintő és szakértői bírálattal készült cikke jelent meg.

Prof. François Giuliano

Prof. François Giuliano

A garches-i (Franciaország) Hôpital Raymond Poincaré Fizikális Medicina és Rehabilitációs Osztályának urológusa és a Versailles-i Egyetem (Saint Quentin en Yvelines, Franciaország) terapeutika professzora. Kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik a klinikai vizsgálatok levezetésében, és elismerésnek örvend a férfi funkcionális urológia és szexuális medicina terén, továbbá részt vesz irányelvek és gondozási sémák kidolgozásában. Aktív kutatólaboratóriumot vezet, ahol az ejakulációs, merevedési, női nemi szervi és alsó húgyúti funkciókat szabályozó élettani mechanizmusokat vizsgálják, különös tekintettel az idegi szabályozásra. Ez a kutatás integrált megközelítést igényel, amelyben neuroanatómiai, neurofiziológiai, biokémiai és farmakológiai technikák is szerepet kapnak. Számos szakmai szervezet tagja, és a Szexuális Diszfunkciók Nemzetközi Konzultációjának alelnöke.

Prof. Alessandra Graziottin

Prof. Alessandra Graziottin

Jelenleg a milánói (Olaszország) H. San Raffaele Resnati Nőgyógyászati és Orvosi Szexológiai Központjának vezetője. Alapítója és elnöke a 2008-ban létrehozott alapítványának: “Alessandra Graziottin Alapítvány a nők fájdalmának gyógyításáért és gondozásáért”. Eddig megjelent publikációi: 15 tudományos könyv (mint szerző, társszerző vagy szerkesztő), több mint 70 tudományos könyvfejezet, több mint 85 referált cikk, több mint 240 konferenciaszöveg és nem lektorált cikk, továbbá 6 laikusoknak szóló könyv és 6 nők számára írt ismeretterjesztő füzet. Az Olaszországi Pszichoszomatikus Szülészeti és Nőgyógyászati Társaság (SIPGO) alelnöke és az FSDeducation.eu európai munkacsoportjának tagja, amely a CME által hitelesített oktatóanyagokat készít a női szexuális diszfunkciók (Female Sexual Dysfunction, FSD) témájában. Jelenleg a Nemzetközi Szexuális Medicina Társaság (International Society for Sexual Medicine, ISSM) etikai bizottságának tagja.

Prof. Emmanuele Jannini

Prof. Emmanuele Jannini

Az aquilai egyetem (Olaszország) endokrinológia és szexológia professzora, ahol a School of Sexology koordinátora (amely Olaszországban az első), valamint a Molekuláris Endokrinológiai és Szexológiai Laboratórium vezetője. Prof. Janini tudományos tevékenysége több mint 100 eredeti, szakértői bírálattal készült nemzetközi folyóiratban megjelent cikkre terjed ki. Az Olasz Andrológiai és Szexuális Medicina Társaság tudományos tanácsának elnöke, az Olasz Endokrinológus Társaság főtitkára, a Nemzetközi Szexuális Medicina Társaság standard bizottságának tagja, és az Európai Andrológiai Akadémia oktatási bizottságának elnöke.

Prof. Chris McMahon

Prof. Chris McMahon

A Sydney-i Egyetem Egészségtudományi Karának egyetemi docense, és a sydney-i Szexuális Egészség Ausztráliai Központjának (Australian Centre for Sexual Health) igazgatója. Dr. McMahon a WHO által rendezett második és harmadik szexuális diszfunkciókról szóló nemzetközi konzultáció (International Consultation on Sexual Dysfunction, ICSD) bizottsági elnöke, valamint a Nemzetközi Szexuális Medicina Társaság (International Society of Sexual Medicine, ISSM) orvosi és kutatási standard bizottságának elnöke. Több mint 60 eredeti tudományos cikke és felkérésre készült áttekintő cikke jelent meg szakértői bírálattal készült orvosi folyóiratokban, emellett 17 könyvfejezetet írt.

Prof. Vincenzo Mirone

Prof. Vincenzo Mirone

Urológus professzor, a nápolyi (Olaszország) „Federico II” Egyetem posztgraduális urológus képzésének vezetője és az A.O.P. “Federico II” urológiai tanszékének vezetője. Az Európai Urológus Ösztöndíj Programiroda (E.A.U.) elnöke, az Olasz Urológia Társaság (S.I.U.) főtitkára, az Andrológiai Urológia Európai Társaságának (European Society of Andrological Urology, E.S.A.U.) elnöke, az Európai Szexuális Diszfunkció Szövetség (European Sexual Dysfunction Alliance, ESDA) olaszországi képviselője, és az Európai Szexuális Medicina Társaság (European Society of Sexual Medicine, ESSM) oktatási és stratégiatervezési irodájának koordinátora. Több mint 210 cikket és könyvfejezetet írt urológiai és andrológiai témákban.

Prof. Ignacio Moncada

Prof. Ignacio Moncada

A madridi La Zarzuela kórház urológia osztályának vezetője és a Ruber Internacional kórház vezető andrológusa. A Spanyol Szövetség a Szexuális Egészségért elnöke és a Nemzetközi Szexuális Medicina Társaság (International Society for Sexual Medicine, ISSM) standard bizottságának tagja. Részt vesz az EAU férfi szexuális diszfunkciókkal kapcsolatos irányelveinek kidolgozásában, tagja az Európai Szexuális Medicina Társaságnak (European Society for Sexual Medicine, ESSM), az Európai Urológus Társaságnak (European Urological Association, EUA) és az Amerikai Urológus Társaságnak (American Urological Association). Több mint 30 klinikai vizsgálat vizsgálatvezetője.

Prof. Francesco Montorsi

Prof. Francesco Montorsi

A milánói Vita Salute – San Raffaele Egyetem urológiaprofesszora, ahol az Urológiai Kutatóintézetet vezeti (Urology Research Institute, URI). Prof. Montorsi több mint 660 szakértői bírálattal készült, nemzetközi tudományos folyóiratban megjelent cikk társszerzője, és aktív bírálója néhány nemzetközileg elismert és idézett tudományos folyóiratnak. Tagja a következő szakmai szervezeteknek: Amerikai Urológus Társaság (American Urological Association), Észak-Amerikai Szexuális Medicina Társaság (Sexual Medicine Society of North America), Európai Urológus Társaság (European Association of Urology, EAU), Európai Szexuális Medicina Társaság (European Society for Sexual Medicine, ESSM), Nemzetközi Szexuális Medicina Társaság (International Society for Sexual Medicine, ISSM). Prof. Montorsi a márciusban Milánóban tartott EAU kongresszus elnöke volt.

Prof. Hartmut Porst

Prof. Hartmut Porst

A Bonni Egyetem urológia docense. Az Európai Szexuális Medicina Társaság (European Society of Sexual Medicine, ESSM) elnöke és a Nemzetközi Szexuális Medicina Társaság (International Society for Sexual Medicine, ISSM) standard bizottságának elnöke. Tagja az Amerikai Urológus Társaságnak (American Urological Association) és az Európai Urológus Társaságnak (European Association of Urology, EAU). Folyamatosan bírál cikkeket több mint 10 orvosi folyóiratnak, és több mint 73 klinikai vizsgálatnak (fázis II-IV.) volt a vizsgálatvezetője a szexuális medicina témájában (férfiaknál és nőknél).

Footer