Header
 
Tévhitek és valóság

Alkohol és drogok

Az alkohol, a kokain, a marihuána és egyéb kábítószerek használata jó módszer a magömlés késleltetésére

Néhány illegális szer, például az amfetamin és a kokain valójában előidézhet korai magömlést. Az alkohol néha késleltetheti az orgazmust, de egyáltalán nem jelenti a korai magömlés hatékony kezelési módját, és káros hatása lehet a férfiak önkontrolljára nézve. Néhány más szer – például az opiátok – néha gátolhatja a magömlést.

Minden esetben figyelembe kell azonban vennünk a többi súlyos, nemkívánatos mellékhatást is, amelyeket ezek a szerek okozhatnak. Ráadásul a kábítószerek okozta függőség következtében kialakuló pszichés problémák hozzájárulhatnak a korai magömlés által okozott pszichés problémákhoz. Semmi sem veszélyesebb annál, mint hogyha a korai magömlést alkohollal, kábítószerekkel vagy a keverékükkel próbáljuk „gyógyítani”.

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a korai magömlés közvetlenül összekapcsolható a dohányzással és a kábítószer-használattal. Továbbá egy 228 fiatal férfit érintő olasz tanulmányban a kábítószer-használat előtti korai magömlés előfordulási gyakorisága 37,5% volt, ami arra utal (néhány szerző vélekedése szerint), hogy a szexuális zavarok, vagy a meggyőződés arról, hogy szexuális problémánk van, kockázati tényezőt jelenthetnek a kábítószerekkel való visszaélés és függőség szempontjából.

Untitled Document
Hivatkozások

1 American Urological Association. The Management of Premature Ejaculation:

   A Patient’s Guide.

2 Mialon A, Berchtold A, Michaud PA, Gmel G, Suris JC. Sexual dysfunctions among young

   men: prevalence and associated factors. J Adolesc Health. 2012 Jul;51(1):25-31.

3 La Pera G, Franco Giannotti C, Taggi F, Macchia T. J Sex Marital Ther 2003;29(2):149-156

Untitled Document
Footer