Header
 
Tévhitek és valóság

Csak a férfiakat érinti

A partner semmit sem tehet a korai magömlés ellen, csak a férfi önkontrollján múlik a dolog

A korai magömlés kezelésének első lépése az, hogy beszélünk róla. A korai magömlés egy valós egészségügyi probléma, amely amellett, hogy mindenféle korú férfit érint, a partnereikre is hatással van. A szakorvosok nap mint nap találkoznak ilyen problémákkal, és értékes információforrást jelentenek. A kezelés mellett tanácsot és támogatást is nyújthatnak, de ehhez beszélni kell velük.

Bár elsőre kényelmetlen lehet, a korai magömlésről mégis első lépésben a partnerrel kell beszélgetnünk, ha párként szeretnénk foglalkozni vele. Sok nő, aki gyanítja, hogy partnere korai magömlésben szenved, nem meri felhozni a témát, nehogy megbántsa a partnerét, netán fokozza benne az alkalmatlanság érzését. De ha párként átbeszéljük a dolgokat, az megadhatja a szükséges támogatást ahhoz, hogy szakemberhez forduljunk segítségért, ami hatékony megoldáshoz vezethet.

Nemcsak a férfiakat, hanem a nőket is szenvedő alanynak kell tekinteni: klinikai tapasztalatok és széleskörű internetes tanulmányok is azt mutatják, hogy ha egy nőnek korai magömlésben szenved a partnere, nagyfokú szexuális szorongásban él. Tudjon meg többet a korai magömlés nőkre gyakorolt hatásáról

Untitled Document
Hivatkozások

1 Jannini EA, McMahon C, Waldinger MD: Premature ejaculation. Springer, Milan, 2012.

2 Riley A, Riley E, Int J Clin Pract 2005. 59(12): p. 1482-1487.

3 Revicki, D et al. Health Qual Life Outcomes 2008. 6:33.

4 Limoncin E, Tomassetti M, Gravina GL et al. J Urol 2012 Nov 6. Epub ahead of print.

Untitled Document
Footer